Wednesday, December 15, 2010

5S - Part 2 "Spic & Span"

Already settle with the 5S Implementation... Now it is turn to Spic & Span activities ... "Gotong-Royong" time at their own Work station and Floor@Area....



Now you See....



Now you Don't....




5S help you everything.... In Sorting.... Set In Order...... Shine.... Help off the staff to Standardize and Sustain it... Give more effectiveness .....

6 comments:

Kenzo@MrConteng said...

tu kalau 5S in english~ dia ade dlm bahsa n jepun juga..mama noein tau? hihi.. sy mase praktikal dulu, pnah juga la 5s ni..tp bile lecture tanye gagap juga la nk bagi tahu dia apa itu 5S..tp sy tau 5S ni tujuan dia apa..

elani makrai said...

ein, tmpt ko mana? yg inikah???

p/s: aku klu nak kekal kan 5S nie ok kot...tp bila bab wat homework mmg hancus laaa...

Ain said...

if mcm ni tis month confirm ok...
don't wory...i know wat to do...

hushuss said...

oh ein, klu directors nak mai, sure boss huspa suruh practice 5S. huspa buat, tapi tahan 2 jam ja sblm kembali ke asal..ahaha...

Ein Auzai'y said...

Kenzo - memang ada dalam bahasa Jepun..Something with seiri seito, shisuke and others....oooboleh ajar nanti...

Dedek - itu tempah graphic designer company....

Baba Ain - awak nak buat apa yer...

Hushuss - biasalah tue...

Siti Nur Amirah said...

hehe..haritu ade buat praktikal kat mahkamah pun dorg tgh dlm proses nk wat 5s..jd kne tlg2 sme laa..abes pasu bnge sume ade nombor..hehe..tp mmg kemas..;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...